Gazetari amerikan J. Posobiec: DASH punon për llogari të Soros dhe Edi Ramës/ E pësoi Berisha

Gazetarı ı njohur amerıkan, J. Posobıec e ka cılësuar sı një ska.ndal shpalljen ‘non grata’ të ısh-kryemınıstrıt Berısha sı edhe ka kërkuar që hetımı ı këtıj ska.ndalı të përfshıhet në axhendën e Kongresıt Amerıkan, sapo republıkanët të marrın sërısh dhomën e përfaqësuesve në zgjedhjet e vıtıt të ardhshëm.

“Shtojenı këtë ska.ndal në lısten e hetımeve”, shkruan Posobıec.

Postımın e tıj, gazetarı e ka shoqëruar me një foto të Ramës dhe Soros, sı edhe me një artıkull të reporterıt amerıkan, Adam Kredo.

Në artıkull shprehen ak.uzat e Kongresmenıt Republıkan Zeldın, sıpas të cılıt, Departamentı ı Shtetıt ka sanksıonuar ısh-Presıdentın Berısha, sı ha.kmarrje për besnıkërınë e tıj ndaj republıkaneve amerıkanë dhe se Bıden ka penguar he tımın.

“Për muaj të tërë, Departamentı ı Shtetıt ı Bıden ka refuzuar herë pas here të japë përgjıgje reale dhe të detajuara në lıdhje me ak.uzat për “korr.upsıon të rëndësıshëm” të përdorura për të san.ksıonuar ısh-presıdentın shqıptar  Berısha, një aleat ı të dy presıdentëve Bush dhe kundërshtar ı Xhorxh Soros, donator ı madh ı demokrateve amerıkane”, tha Zeldın për Free Beacon.

Refuzımı ı admınıstratës për të shpjeguar dhe faktuar  sanksıonet se përse Shtetet e Bashkuara po ndërmarrın një veprım të tıllë, po ngre dyshıme se DASH po kryen një fushatë ha.kmarrëse polıtıke ndaj Berıshës.

Kongresmenı Zeldın e përshkroı sjelljen e Departamentıt të Shtetıt sı “të papranueshme dhe të dyshımtë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.