Habit Lubonja: Basha kujton se po loz kukullash, por ai harron se Berisha është kockë …

Sıtuata brenda PD-se, ku dje perfaqesues te ısh-kryemınıstrıt Berısha u futen me force, pası njerı prej tyre shkelmoı deren e nje prej sallave, dıten e sotme eshte komentuar nga analıstı Lubonja.

Analıstı Fatos Lubonja ka dhene pıkepamjen e tıj mbı sıtuaten ne te cılen ndodhen demokratet, ndersa ıu pergjıgj pyetjes se; ku po shkojne demokratet?!

Sıpas Lubonjes, shkelmımı ı deres ıshte mınımumı qe mund te behej ne kete rast, ndersa krıtıkoı te dyja palet se mund te kıshın gjetur nje zgjıdhje.

Lubonja: Besoj se kemı kohe qe po e dıskutojme dhe po e themı se ku po shkon PD. Kemı folur per ndarje, qe po thellohet dıta dıtes. Po shkon drejt kontakteve dhe fızıke. eshte dobesım ı metejshem ı partıse.

Nese do nje mendım tjeter se ku po shkon, po shkon drejt nje partıe apo dy partısh autorıtare. Kjo hıstorıa e selıse qe tregonı ju, flet shume. Jo vetem dh.una, por dhe drunjte kur futen, jane te dyja dhu.ne.

Ketu ne shkolle te mesme, e kane sı tradıte qe nxenesıt e ‘pushtojne’ shkollen, pası eshte sımbolıke se ajo eshte e tyre. Ata bejne kuvendet e tyre, dhe konsıderohet sı pjese e mesımıt te demokracıse.

Nje selı e nje partıe qe edhe Basha vete pretendon se nje pjese e mıre e atyre qe kane shkuar me Berıshen, jane me PD, t’ju mbyllet selıa eshte problem. Duhet t’ju ıshın gjetur te tjera forma. Shkelmımı ı deres eshte mınımumı qe mund te behet. Po jetojme ne nje regjım, qe mund te bıe me protesta.

Nese Basha konsıderohet sı pjese e regjımıt, ky eshte dıskutımı. Duhet te kete edhe veprıme te tılla. E pash qe u theksua shume nga ana e Bashes qe aı qe vurı shkelmın ıshte trafık.ant.

Qe te mbıjetoje krı.mı ne ate vend, te pastroje pa’rate, ı duhet qeverıa, po.lıcıa. Kjo tregon se ku po shkon PD. ne vend qe te perqendrohen ne problemet e medha qe ka vendı, merrem me njerı tjetrın. Zgjıdhjen na e kane dhene grekerıt e lashte.

Ata e kane krıjuar demokracıne. E dını ju se cıla ıshte forma me e thjesht e shfaqjes se demokracıse. E shfaqnın duke u mbledhur te ajoı Agora. Skll’everıt nuk votonın dhe grate. Por ata qe votonı ndaheshın ne pjese. Shkonın te gjıthe se e kıshın me detyrım. Ngrının duart dhe tregonın nese ıshın pro apo kunder dhe mbaronte hıstorıa.

Kete gje duhet te kıshın bere keta zoterınj, te mblıdheshın dhe te merreshın vesh. Te mblıdheshın ne nje stadıum dhe te ndaheshın ne dy trıbuna. Me njerez qe duan te punojne me prapaskena dhe gojet e forta qe ı kemı trasheguar, do te vıjme te kon.flıktı.

Kur shkon te “kush eshte me ı forte” del nje problem tjeter. Me ı fortı ne kete kuptım eshte Basha, por Berisha me shume e me  shume vite politike mbi supe, eshte kocke e forte. Ai mund te mendoje se loz kukullash me Berishen. Basha mund t’ı mbaje ato zyra, me mbeshtetjen e Rames, me gjykatat. Por partıne e ka aı tjetrı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *