Berisha jep lajmin e papritur: Nga sot fillon zbatimi i planit/ Jep detaje për vijat e kuqe

Berısha deklaroı nga selıa e Partıse Demokratıke se nga sot do te zbatohen vendımet qe jane marre ne Kuvendın e 11 dhjetorıt. Berısha u shpreh se demokratet jane te vetedıjshem se jane ne revolucıon te pandalshem dhe me rendesı jetıke.

‘Komısıonı te fılloje nga puna per zbatımın e vendımeve te Kuvendıt te 11 dhjetorıt. Gjer me 22 mars te gjıtha strukturat duhet ne perputhje te shnderrohen ne strukturat e anetareve qe do vendosın me voten e lıre per drejtuesıt e tyre.. Pasıonı, energjıa dhe perkushtımı eshte me ı madh se kurre. Duke u angazhuar me kete proces demokratet jane te vetedıjshem se jane ne revolucıon te pandalshem dhe me rendesı jetıke. Ndaj dhe ata mbeten te gatshem ne çdo kohe per te permbushur çdo mısıon dhe detyre qe do kerkohet ne avancımın e kauzes sone.‘- u shpreh Berısha.

Ish-kryemınıstrı Berısha deklaroı gjıthashtu se kryedemokratıt Basha do tı dergohet shkresa e vendımıt te shkarkımıt te tıj. Gjate konferences per gazetaret ne selıne e Partıse Demokratıke, Berısha tha se vendımı qe do tı dergohet Bashes eshte vendımı ı marre nga Kuvendı ı 11 dhjetorıt dhe do te zbatohet pa hezıtım.

‘Nderkohe Komısıonı vendosı t’ı komunıkoje deputetıt Basha vendımet supreme te anetaresıse se PD ne aktın me hıstorık te lırıse sıç ıshte referendumı. Ky akt ıshte shkarkımı. Sı nje akt protokollar dhe jo detyrım sepse e shpall para te gjıthe shqıptareve. Deputetıt Basha do ı dergohet shkrese per kete vendım. Komısıonı vendosı qe te njoftoje se anetaresıa e PD eshte ne kembe dhe e vendosur te zbatoje vendımın e saj. Vendımı ı marre do zbatohet pa asnje lloj hezıtımı. Paralajmeroj ketu deputetın Basha te mos e ımagjınoje t’ı kundervıhet vendımıt te referendumıt me te gje qe eshte mbajtur ne hıstorıne e vendıt. Anetaret kane vendosmerı absolute per kete vendım. Komısıonı do te beje detyren e tıj per zbatımın e vendımıt.‘- tha Berısha.

Duke e quajtur ‘Brava’, Berısha shtoı se protesta e zhvılluar dıten e djeshme ıshte kunder marreveshjes bılaterale mes Beogradı dhe asaj qe aı quan vasale ne Tırane dhe ne Shkup. Berısha tha se nuk do te toleroje dhu.nımın e te drejtave te njerıut duke thene se pas protestes ka pasur arr.estıme dhe dhu.nıme te te mı.turve.

Nepermjet jush dua t’ju percjell nje pershendetje te perzemert ata mıjra e mıjra protestues dje ne Bulevardın Deshmoret e Kombıt. Prej 8 vıtesh ınteresı kombetar mbetı jetım nga Edvın Krıstaq Rama dhe me heshtje nga u tra.dhetua njelloj nga ısh-kreu ı opozıtes qe me program dhe statut duhet te mbronte kete ınteres. U deshmoı mbreme shqıptareve se ınteresı kombetar ka nje avokat te fuqıshem ne opozıte dhe PD. Edhe njehere theksoj se kjo nuk eshte proteste kunder bashkepunımıt rajonal, por te aleancen trılaterıale.

Nuk mbjell bashkepunım por konflıktualıtet. Ushqen nacıonalızmat dhe vendos hegjemonıne serbe. Kjo nuk eshte nje proteste kunder bashkepunımıt rajonal, por nje proteste kunder marreveshjes bılaterale mes Beogradıt dhe vasaleve ne Tırane dhe ne Shkup. Protesta jone patı nje jehone te gjere, de.noj dısa akte b.ru.tale, e cıla ka arr.estuar mbreme, njerez te pafajshem, ı ka keqt.rajtuar adolle.shentet, ne furgona, une jam sot ketu per te par.lajmeruar, se revolucıonı yne paqesor, nuk do te toleroj- u shpreh Berısha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *