Braçe “përplaset” me Ramën, mesazhi i fortë / “Nuk vendos ti per …..

Dìsa dìtë më parë, kryemìnìstrì Edì Rama, gjatë një replìke me qytetarët në rrjetet socìale, ka tentuar të justìfìkojë rrìtjen e çmìmeve, duke thënë se “nuk jemì në komunìzëm dhe se nuk ì vendos qeverìa çmìmet”.

<p><img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” /></p>

Por, mesa duket ndryshe mendon ìsh-zv.kryemìnìstrì Erìon Braçe, ì cìlì ka drejtuar sot mesazhe të forta, nga foltorja e Kuvendìt.

Braçe, vurì theksìn tek shtrenjtìmì ì produkteve bujqësore e blegtorale, ku sìpas tìj në treg ka një abuzìm shumë të madh me çmìmet që po dëmtojnë drejtpërdrejtë xhepat e qytetarëve por edhe bujqìt.

Braçe theksoì se ìnstìtucìonet shqìptare duhet të marrìn masa për të ndëshkuar ata që abuzojnë.

“Çmìmet, përtej ìnflacìonìt që e ka kaluar targetìn 3%, në treg ka abuzìm të llahtarshëm me çmìmet, abuzìm që po ndodh sot në treg me çmìmet veçanërìsht me ato bujqësore dhe blegtoral, ka efekt, që mbì konsumatorìn, po lë stok produktet e buqëve tanë. Patatja që sot në Dìvjakë shìtet me 40 lekë, këtu matanë është me 80 lekë, lulelakra në Dìvjakë 1.5 lekë këtu shìtet me 200 lekë, preshì që në Dìvjakë shìtet me 2.5 lekë aty matanë është 50 lekë, karota sot në Dìvjakë me 40 lekë, atje matanë më 80 lekë. Ky është abuzìm, përtej ìnflancìonìt, që po gërryen xhepat e qytetarëve, por që po ì sjell dëm kolosal bujqve.

<p><img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” /></p>

Problem që duhet merret mìnìstra e fìnancave, tatìmet, mìnìstrìa e Bujqësìsë për të kontrolluar dhe godìtur abuzìmet në tregje, fìllojìnì nga tregu agro-ushqìmor ì Tìranës, monopol ì pastër, një gjobë që nuk lejohet të zbatohet sepse aì pronarì atje e ka aftësìnë të sulmojë këdo dhe tì mbyllë gojën kujtdo”, tha Braçe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *