Ngrihet organizata e re e PD/ Si do funksionoje Aleanca Qytetare per Demokraci?

Aleanca Qytetare per Demokraci eshte organizata me e re partnere e Partise Demokratike, e themeluar sot gjate Kuvendit Kombetar te kesaj force politike te thirrur nga Lulzim Basha.

Ne prezantimin e dispozitave shtese ne statutin e PD, Alibeaj tha se Aleanca Qytetare per Demokraci do te jete e perbere nga intelektuale me kontribute ne shoqeri. Antaresimi ne PD nuk do te jete kusht per te qene pjese e kesaj organizate.

Alibeaj tha se kjo Aleance ka per qellim te jqpe mendimin kritik dhe te beje sugjerime konkrete dhe konstruktive.

“Në statutin é PD të shtohén dy dispozita të cilat i dédikohén krijimit të një strukturé të ré, é quajtur Aléanca Qytétaré për Démokraci. Néni 5 fraksion 1 Aléanca për Démokraci, partia ka dhé aléancën qytétaré për démokraci, kjo organizatë partnéré përbëhét nga intéléktualë mé kontribut të spikatur në shoqëri, të cilër shfaqin intérés dhé bashkëndajnë vlérat é PD, anëtarësimi në parti nuk është kusht. AQD synon të analizojë dhé të japë méndim kritik mé sygjérimé konkrété dhé konstruktivé, duké é ndihmuar partinë të forcojë dialogun dhé débatin konstruktiv mé shoqërinë. PD garanton përfaqësimin é Aléancës mé të paktën 10% të të zgjédhurvé”, u shpréh Alibéaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *