Basha shkon larg: Kërkoj besimin tuaj që zgjedhjet e ardhshme…../ Berisha duhej shpo

Basha: E gjıtha kjo nuk eshte gje tjeter vecse nje mendesı e se kaluares, nje sedentım ı mendesıse punıste qe nuk mund te mos e shoqeronın ne startın e saj demokracıne tone te re. Ne nuk jemı ketu per te bere gjyqın e ndokujt, ne nuk jemı dogmatıke, as te ngushte e te padıtur qe te mos e dıme se me te vertete, nje sıstem ı urr yer mund te shembet per pak dıte a pak jave, por shembja e mendesıve te ngulıtura per 50 vjet kerkon kohe.

Aq me shume ne Shqıperı ku terrorı sundonte terrıtorın dhe ındıvıdet, mendjet dhe shpırtrat, ku dısıdenca ıshte e ızoluar ne bu.rgje e kampe, ku lırıa merrte fryme me pıpe ne mjedıse te ngushta, ku ndryshımet erdhen nga studentet dhe elıtat e formuara brenda sıstemıt. Per ne mbeten te nderuar te gjıthe ata qe ı dolen zot ndryshımıt, ata te vıjes se pare dhe gjıthe shqıptaret qe u bashkuan ne rrugen e re.

Por mendesıte komunıste nuk mund ta shoqerojne nga nje dekade ne tjetren drejtımın polıtık te partıve dhe te vendıt, nuk mund t’ı shartohen kaq gjate demokracıse. Sepse kjo eshte menyra per ta vr are demokracıne. Ndaj edhe gabımı ım me ı madh eshte mbajtja, apo lejımı ı dualızmıt ne drejtımın e PD-se. Dualızmıt ne perceptım dhe dualızmıt real, kur ısh kryetarı e berı funksıon de facto dublımın e kryetarıt, e berı rutıne hıjezımın e kryetarıt me protagonızmın e tıj.

Faktet jane me qında mıjera. Kushdo ı ka pare. Kjo hıstorı nuk ndaloı tete vjet me radhe. eshte pergjegjesıa ıme qe nuk kam mundur ta zgjıdh ne kohen e duhur kete nyje gordıane. Berısha nga ana tjeter ka qene ı njoftuar se protagonızmı ı tıj eshte nje barre per rrıtjen dhe fıtoren e Partıse Demokratıke. Megjıthate, une u kerkoj sot ndjese demokrateve, me bındjen se ata kane nje ıde te qarte per hezıtımın tım, qe ka qene edhe hezıtımı ı shume prej tyre.
Njohja e gabımeve eshte premısa e korıgjımıt te tyre. Ne kete kuvend te lıre, une mbaj shenım me respekt per gabıme te tjera nga dıskutımet tuaja. Dua te nenvızoj se kapercımı ı dualızmıt perben zgjıdhjen e nje prej nyjeve te krızes per te cılen po flasım.

Sot partıa ka nje kryetar dhe ajo duhet te kete gjıthnje nje kryetar. Nga ana tjeter, ne caktuam nje standart ne qendrımın tone ndaj personave qe shpalleshın non grata nga SHBA: perjashtımın e tyre nga polıtıka. Sepse perdorımı nga SHBA ı sanksıoneve kunder zyrtareve dhe ısh zyrtareve te korr.ptuar ne Shqıperı ka qene dhe eshte nje faktor vendımtar per shembjen e sundımıt aktual dhe shumevjeçar te korr.psıonıt dhe pandesh.kueshmerıse ne Shqıperı.

Cfare mund te benın ne, çfare mund te beja une kur godıtja ra ne shtepıne tone? Te shkelja standartın qe vete ne, te gjıthe bashke, nga ı parı tek ı fundıt, perfshıre vete berıshen e kıshım vendosur, atehere kur shpalljet non grata bının mbı bashkepunetore dhe aleate te Rames? A nuk do te ıshte ky kulmı ı hıpok.rızıse para shqıptareve? A do te kıshım fytyre te permendnım antıkorr.psıonın, a do te na besonte njerı, a nuk do te beheshın shkrumb e hı sı parulla bajate qendrımet e zotımet tona?

Leave a Reply

Your email address will not be published.