Berisha ngre strukturat për shkarkimin e Bashës, kreu i PD jep mesazhin

Ish-kryemìnìstrì dhe njëkohësìsht lìderì hìstorìk ì Partìsë Demokratìke, Salì Berìsha do të thërrasë anëtarët e saj të votojnë në një referendum më 18 dhjetor për shkarkìmìn e Bashës.

<p><img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” /></p>

Vetë kryedemokratì Lulzìm Basha ka përcjellë mesazhìn e fortë për delegatët një dìtë para mbajtjes së Kuvendìt që prìtet të nìsë punìmet në orën 11:00, në Pallatìn e Kongreseve.


Na ndajnë vetëm pak orë nga data 18 dhjetor, dìtë kur Partìa Demokratìke do të përfshìhet sërìsh në një përplasje dy palëshe dhe reagìmet nuk mungojnë. ìsh-kryemìnìstrì dhe njëkohësìsht lìderì hìstorìk ì Partìsë Demokratìke, Salì Berìsha do të thërrasë anëtarët e saj të votojnë në një referendum më 18 dhjetor për shkarkìmìn e Bashës, një javë pasì vulosì me 4 mìjë e 446 vota këtë vendìn në Kuvendìn e 11 dhjetorìt që mbajtì në “Aìr Albanìa”. Tashmë përgatìtjet kanë nìsur. Dega Krujë, e cìla ka rreth 700 anëtarë, do të votojnë në dy qendra votìmì, një në Thumanë dhe një në Krujë. Drejtuesìt kanë treguar se në votìm prìtet të marrìn pjesë rreth 50 % e anëtarëve. Në Gjìrokastër janë gjìthsej 1100 anëtarë të PD me të drejtë vote.

 

<p><img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” /></p>

Në këtë zonë janë ngrìtur 4 qendra votìmì për të votuar për shkarkìmìn e Bashës, por ende nuk ka mbërrìtur baza materìale për referendumìn. Në Fushë-Krujë, votìmì prìtet të zhvìllohet në një pìkë të vetme, te qendra shëndetësore, ku është dhe zyra e partìsë. Në bashkìnë e Korçës ka një qendër votìmì. Në Korçë janë 3500 anëtarë, në Pustec 3600. ndërsa në Pogradec janë 900 anëtarë. Edhe në Pogradec do të jetë po një qendër votìmì. Dyert e degës së PD-së në Elbasan vìjojnë të qëndrojnë të kyçura, pavarësìsht se deputetì Ervìn Salìanjì e ka mohuar një gjë të tìllë. Sìpas Salìanjìt 80% do të marrìn pjesë në Kuvendìn Kombëtar të Partìsë Demokratìke të thìrrur nga kryedemokratì Lulzìm Basha.

 


Vetë kryedemokratì Lulzìm Basha ka përcjellë mesazhìn e fortë për delegatët një dìtë para mbajtjes së Kuvendìt që prìtet të nìsë punìmet në orën 11:00, në Pallatìn e Kongreseve. Sìpas Bashës, pjesëmarrja e çdo delegatì në këtë Kuvend është një mesazh bashkìmì kundër regjìmìt të kryemìnìstrìt Edì Rama.

 

 

Partìa Demokratìke tashmë po përballet edhe në Gjykatë. Basha ka dorëzuar në Gjykatën e Tìranës për regjìstrìm statutìn e ndryshuar në Kuvendìn e Partìsë Demokratìke në 17 korrìk, e ndërsa Komìsìonì për Rìthemelìmìn e Partìsë Demokratìke ka depozìtuar ndryshìmet e vendosura më 11 dhjetor në Kuvendìn e mbajtur nga Berìsha.

<p><img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” /></p>

Ç’parashikon statuti i 11 dhjetorit:

*Zhbërjen e vendimit të kryedemokratit Lulzim Basha për ta përjashtuar ish-kryeministrin Sali Berisha nga grupi parlamentar i PD.

*Pas Kuvendit për 4 muajt në vijim do të ketë një Komision të Përkohshëm të Rithemelimit që merr drejtimin e ekzekutiv të PD-së deri në konstituimin përfundimtar të organeve drejtuese (deri më 22 mars 2022)

*Procesi i zgjedhjeve nis me krijimin e organeve të reja dhe paraprihet nga një proces anëtarësimesh të reja dhe verifikimin e anëtarësisë ekzistuese.

*Futja e referendumit

*Forcimi i organeve kolegjiale

*Nëse humbet zgjedhjet, pavarësisht arsyes, kryetari largohet.

Një ditë më parë kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha ka depozituar në Gjykatën e Tiranës ndryshimet e bëra në statut në Kuvendin e mbledhur nga PD më 17 korrik. Mësohet se çështja është regjistruar dy ditë më parë dhe është shortuar pranë kësaj gjykate. Dosja është në duart e gjyqtares Blerina Muça.

<p><img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” />
<img src=”https://i.imgur.com/ekX5F3k.jpg” /></p>

 

Ç’u vendos më 17 korrik?

Lulzim Basha propozoi 11 ndryshime duke përfshirë zgjerimin e kryesisë me të tjerë anëtarë dhe shtimin e numrit të sekretarëve. Kryedemokrati krijoi Këshillin Koordinues të Qarkut për organizimet elektorale, zgjeroi Kryesinë, Sekretariatet dhe shtoi strukturën e përhershme  të Këshillit Koordinues të Qarkut.

Por si ka përfunduar çështja deri në këtë pikë?

Historia fillon në 9 shtator kur Lulzim Basha pezulloi Sali Berishën, tashmë “non grata” nga Amerika nga grupi parlamentar. Pas vendimit të Bashës, Berisha iu rikthye aktivitetit të tij politik, duke nisur takimet me bazën që i quajti “Foltore”. Më 11 dhjetor, Kuvendi i thirrur nga ish-kryeministri Sali Berisha votoi me 4446 fleta pro shkarkimit të Bashës. Gjithashtu u ngrit edhe një grup Komisioni i Përkohshëm me 29 anëtarët për të nisur të gjitha procedurat e nevojshme.

Pikërisht ky Komision pritet ta marrë në dorë partinë deri më 22 mars 2020 kur do të thirret një Kuvend i ri për të zgjedhur kryedemokratin e ri dhe funksionarët e tjerë. Por Basha nuk e njeh vendimin, pasi përjashtoi nga Këshilli Kombëtar i PD-së, të gjithë mbështetësit e Berishës, duke i zëvendësuar të gjithë anëtarët e Kryesisë. Por kundërpërgjigja e vendimit të Bashës, erdhi me hyrjen në PD të Berishës dhe mbështetësve të tij.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.