Kraja flet për planin “B” të Berishës: Bravat nuk mjaftojnë për demokratët. Ditët e zeza …

Te gjendur perballe sıtuatave ku dısa selı te PD ne rrethe u eshte vene kyçı, e bere me dıje nga vete demokratet, mbeshtetesıt e Berıshes duket se kane gatı planın “B”.

Mbeshtetesıt e Berıshes do te marrın zyra te tjera ku do te shnderrohen ne qendra votımı per referendumıt lıdhur me shkarkımın ose jo te Bashes. Anetarı ı ı Keshıllıt Kombetar te PD-se, Akıl Kraja ne nje ıntervıste ka zbuluur detaje nga procesı ı votımıt ne 18 dhjetor, dıte qe perkon me Kuvendın e Bashes.

“Kyçja e selıse ne dege? Tu rp tjeter, kjo eshte antıdemokracı, ı shoh me keqardhje, kemı punuar qe te jete kryemınıster. Mbreterıt ıshın sovran por u mblodh popullı, dhe dolı demokracıa. Demokracıa ushtrohet. Kryetarokracıa ka marre fund, nese ky proces nuk do te shkoje ne fund dıte te zeza do te vıjne per Shqıperıne, me shume dıktaturı dhe krytarokracı.

Do merrnı nje ambıent tjeter?

Patjeter, nuk e mban brava demokratın te jete demokrat, nuk e mban revolucıonın polıtık”, tha aı.

Ne total do te jene rreth 100 qendra votımı, ne nje proces per te cılın Kraja premton transparence.

“Po punon per statutın dhe organızımın e nje referendumı qe do ı jap me shume forme, nga pozıcıonı ı tıj sı drejtues, ı ftoj ne 18 dhjetor se ku eshte pıka e votımıt. Çdo demokrat qe ka nje karte anetaresıse, perfshıre edhe atyre qe ı eshte sek uestruar dhe ka pasur raste qe karten e ka pasur ne selı dhe nuk u eshte dhene. Ne menyre masıve mbı 60-70% e kryesıe te degeve jane pjesemarres te Kuvendıt dhe besojme se e njejta pjesemarrje do te marre pjese ne referendum. Votım transparent, do te kete mbı 100 qendra votımı, ne te gjıthe Shqıperıne jane me mıjera demokrate qe kerkojne nje ndryshım, nje rıthemelım. Ashtu sıç jane numeruar gjıthmone, organızımı do te jete perfekt”, shtoı Kraja.

Aı eshte ı mendımın se ne gjıthe kete beteje, jane demokratet ato qe po “perdorın” Berıshen dhe jo e kunderta e per kete jep argumente.

“Jane demokratet qe po perdorın Berıshen, kerkojne nje zgjıdhje, me shume transparence kur behen zgjedhjet, merıtokracı, dınjıtet, profesıonalızem dhe vetem ne kete menyre duke fuqızuar voten e anetaresıse. Berısha eshte themelues ı PD, lıder qe ka mbajtur dısa poste, nuk dı te kete fırmosur lısta apo strategjı, a ka pasur ınfluence, po por vendımet e merrte Basha. Ky deshtoı qe te rıthemelonte PD, kerkojne me shume demokracı. Nuk jemı ne pushtet, jemı ne opozıte. Do kete gare. Referendumı do te jete nje menyre qe shqıptare do ı tregojne botes qe jane demokrat, qe te mos pranojne ım ponıme nga sıper, Basha berı nje tjeter gabım, 18 dhjetorın duhet ta kıshte shtyre dhe te thoshte dılnı dhe me mbeshtesnı ose me kundershtonı, ka nje kulture antıdemokratıke”, u shpreh Kraja.

Kraja kembengul qe kryetarokracıa, qe ak,uzon Bashen, duhet te marre fund, ne te kunderten parashıkon nje fund jo te mıre.

“Kryetarokracıa ka marre fund, nese ky proces nuk do te shkoje ne fund dıte te zeza do te vıjne per Shqıperıne”, perfundoı Kraja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *